Илчлэг буюу калори нь бидний хоолны амьдралын өдөр тутамд хэрэглэгдэх танил ухагдахуун болжээ. Эрүүл бие физиологитой байхын тулд бидний идэх хоолны калори, түүнийг шатаах физиологийн урвал хоёр шууд хамааралтай билээ.
Өөрөөр хэлбэл та жин нэмээд байвал таны идэж байгаа илчлэг шатааж байгаагаасаа илүү байна, харин тураад байвал таны идэш шатааж байгаагаасаа бага байна гэсэн үг.
Хүн бүрийн бодисын солилцооны хурд харилцан адилгүй байдаг ба идэх илчлэгийн хэмжээгээ томъёогоор тооцож болдог. Хүүхэд, өсвөр нас, насанд хүрсэн хүний өдөрт авах илчлэгийн хэмжээ болон цэцэрлэг, сургуулийн хоногийн хоолны илчлэгийн хэмжээний хувиар тооцсон мэдээллийг хүргэж байна.
Эх сурвалж: Стандарт, хэмжил зүйн газар