ЗӨВЛӨМЖ: Хөрсний бохирдол нь гэдэсний ба гэдэсний бүлгийн эмгэг төрүүлэгч, агаартан ба агааргүйтэн бичил биетнээр үүсгэгдэнэ.
ЗӨВЛӨМЖ: Хөрсний бохирдол нь гэдэсний ба гэдэсний бүлгийн эмгэг төрүүлэгч, агаартан ба агааргүйтэн бичил биетнээр үүсгэгдэнэ.
Аероб задралын үр дүнд ус, нүүрсхүчлийн (CO2) хий, харин Анаероб задралын дараа ус, органик хүчил, метаны (CH4) хий үүсдэг. Эдгээр НҮҮРСХҮЧЛИЙН болон МЕТАНЫ ХИЙ аль аль нь дэлхийн уур амьсгалын дулаарлын гол шалтгаан болсон ХҮЛЭМЖИЙН ХИЙ юм. Нүхэн жорлонд хуримтлагдсан өтгөнд биологийн задрал явагдах үед хүлэмжийн хий агаарт дэгдэн байгаль орчныг бохирдуулдаг.
(Зөвлөмжийг СХЗГ-ын Налайх дүүргийн Лабораториос хүргэж байна)